C. Iversen Konsult

Elektromagnetisk overfølsomhed, Electromagnetic Hypersensitivity, eller EHS er et fænomen, som plager mange.

Tidligere afskrevet som stress, "hysteri", eller livlig fantasi, bliver idag anerkendt af Sundhedsstyrelsen som et reelt fænomen.

 

Baggrunden

De mest almindelige forekommende frekvenser i hjemmet er 50Hz, som kommer fra elektrisk udstyr, uden tilstrækkelig afskærmning. Desuden er der også en markant effekt at spore i 2 Ghz - 5 Ghz området pga. mobiltelefoner. og routere. En teori går ud på, at disse felter, på en endnu ukendt måde, påvirker kroppen. Personer ramt af el-allergi, er specielt udsatte for disse påvirkninger.

 

Mulige symptomer

Er man ramt af sygdommen, kan man opleve:

  • Træthed, udbrændthed
  • Hovedpine af varierende art
  • Influenzalignende symptomer
  • i svære tilfælde eksem
  • det mest enerverende - man kan få fornemmelsen af at ens omgivelser er hjemsøgte.

 

Er sygdommen reel?

Der er ikke lavet tilbundsgående undersøgelser, men man har dog accepteret lidelsen som funktionel lidelse. Det vil sige en lidelse, hvor man ikke kender den reelle årsag - men kan være invaliderende.

 

C. Iversen Konsult kan her hjælpe:

  • Der kan afklares, om du bor i et hjem eller er i omgivelser, hvor du er påvirket af elektromagnetisk stråling. Dette gøres med professionelt udstyr.
  • Der bliver støttet om en process, hvor vi måske kan ændre tingene for dig: Flytte udstyr, eller sørge for et rum et komplet afskærmet, så du i det mindste i nogle timer kan være i fred.

 

  • Vi kan IKKE Bekræfte om du reelt har el-allergi. Dette kan kun bekræftes af sundhedsfagligt personale.
  • Vi kan ikke rådgive i køb af utestede og tvivlsomme produkter, såsom malinger, tæpper, krystaller, halskæder, og andre emner, hvor effekten er udokumenteret, eller baserer på pseudovidenskab.

 

Pris:

Prisen afhænger af kompleksiteten af opgaven, Men som udgangspunkt afregnes 325 kr/time excl moms. Kørsel beregnes med 3,51 kr / km, udenfor Sønderborg Kommune. Derudover skal påregnes materiale, såfremt vi indgår i en løsnings-aftale.

Kontakt os for at høre nærmere her: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Læs mere her:

(Se https://www.sst.dk/da/viden/straaling/straaling-i-hverdagen/mobiltelefoni-og-traadloes-teknologi/helbredseffekter/el-allergi)

Undersøgelsen omtalt (på svensk og engelsk) kan ses her: https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/publikationer/rapporter/stralskydd/2018/201809/