C. Iversen Konsult

Radon-gas er en usynlig og lugtfri gas som ofte samler sig i kældre og huse med dårlig udluftning og gennemstrømning.

Gassen stammer fra undergrunden, forefindes naturligt og har forskellige koncentrationer. Gassen er i sig selv ugiftig, men radioaktiv. Gassen udsender såkaldte alfa-partiker (α-partikler), som kan skade lungevæv og øge risikoen for udvikling af cancer. Mange tror fejlagtigt, at Radon i sig selv er giftigt og at det er vigtigt netop at spore Radon og relaterede stoffer. Dog er Radon farligt pga. sin radioaktive stråling, og bidrager kun til en del af den samlede stråling.

Der findes ingen lovmæssig maksimal mængde for stråling, men en tommelfingerregel er 4000 mikroSievert pr. år. Stråling er dog en underlig størrelse, da det er langt farligere at få 4000 mikroSievert på én gang.

Men i størstedelen af tilfældende, bliver man dog kun belastet med 1500 mikrosievert pr. år. Er huset dog plaget af Radon, nås grænsen hurtigt.

 

Elektronisk udstyr med præcise målinger

Målingen foretager du selv. Udstyret består af en elektronisk enhed, som efter 7 dage giver et resultat med højst 20% fejl. Boksen er batteridrevet og stort set betjeningsfri. Du skal dog bemærke, at udstyret KUN finder Radon og Radon-relaterede stoffer. Der findes flere kilder, som bidrage til den samlede påvirkning.

 

Hvordan foregår målingen

  1. Når du bestiller en måling, lejer du måleapperaturet. Det er meget nemt at anvende.
  2. Udstyret koster 400 kr / uge. Du får det tilsendt med posten, og i boksen er en returseddel, så du skal ikke tænke på porto ved tilbageturen.
  3. Såsnart du er færdig med udstyret, returnerer du det med tilsendte pakkelabel.

 

Køb af udstyr

Du kan naturligvis også købe udstyret - i såfald bliver depositum modregnet den endelige pris. En digital radonmåler kan du købe for 1800 kr.

 

Bestil radonmåler

Kontakt os på 21 25 74 25 eller anmod om leje af den elektroniske radonmåler via denne mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Husk at oplyse dette som minimum:

Adresse
Kontaktperson og email
Telefonnummer
Ønsket tidsrum for leje af udstyret.