Radon-gas er en usynlig og lugtfri gas som ofte samler sig i kældre og huse med dårlig udluftning og gennemstrømning.

Gassen stammer fra undergrunden, forefindes naturligt og har forskellige koncentrationer. Gassen er i sig selv ugiftig, men radioaktiv. Gassen udsender såkaldte alfa-partiker (α-partikler), som kan skade lungevæv og øge risikoen for udvikling af cancer. Mange tror fejlagtigt, at Radon i sig selv er giftigt og at det er vigtigt netop at spore Radon og relaterede stoffer. Dog er Radon farligt pga. sin radioaktive stråling, og bidrager kun til en del af den samlede stråling.

Der findes ingen lovmæssig maksimal mængde for stråling, men en tommelfingerregel er 4000 mikroSievert pr. år. Stråling er dog en underlig størrelse, da det er langt farligere at få 4000 mikroSievert på én gang.

Men i størstedelen af tilfældende, bliver man dog kun belastet med 1500 mikrosievert pr. år. Er huset dog plaget af Radon, nås grænsen hurtigt.

 

Elektronisk udstyr med øjeblikkelige resultater

Målingen foretages med en speciel tæller, som sporer radon og radon-gassens affaldsprodukter. De er nemlig også farlige. Målingen giver resultat i løbet af kort tid, og du slipper for at have dåser og målere hængende i ugevis.

 

Hvordan foregår målingen

  1. Når du bestiller en måling, vil du efter nærmere aftale modtage et tilbud.  Timeprisen er 325 kr/time excl moms. Kørsel beregnes med 3,56 kr / km, udenfor Kolding Kommune.
  2. En måling tager typisk 2-3 timer. Du vil modtage en beregning og anbefaling, som er med i prisen.

 

Bestil besøg

Kontakt os på 74 69 39 47 eller anmod om leje af den elektroniske radonmåler via denne mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Husk at oplyse dette som minimum:

Adresse
Kontaktperson og email
Telefonnummer
Ønsket tidsrum for leje af udstyret.

 

Læs mere om radon og dens effekt her:

http://www.3byggetilbud.dk/infografik/radon/